Ne sme se ugroziti finansijska stabilnost zemlje

Izvor: Beta, 13.Jun.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne sme se ugroziti finansijska stabilnost zemlje

NIŠ, 13. juna 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u ponedeljak u Nišu da se traga za načinom da predlog izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava ne ugrozi finansijsku stabilnost zemlje.

"Trenutno se traga za načinom da se eventualno bilo kakva manjkavost minimalizuje ili poništi i da se donese zakon koji neće ugroziti ni finansijsku stabilnost zemlje niti naše odnose sa MMF, a istovremeno obezbedi lokalnim samoupravama da upravljaju odredjenim finansijskim sredstvima koje će obezbediti boljitak za gradjane", rekao je Tadić novinarima u Nišu.

On je prisustvovao otvaranju fabrike Jura u Nišu zajedno sa bivšim ministrom ekonomije i liderom Ujedinjenih regiona Srbije Mladjanom Dinkićem koji su Skupštini Srbije dostavili predlog nekoliko zakona o decentralizaciji.

Predsednik Srbije je rekao da je o predloženim izmenama zakona razgovarao sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem i šeficom poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nadom Kolundžijom.

Komentarišući proteste protiv održavanja vojne konferencije u Beogradu, Tadić je rekao da svako ima pravo da slobodno misli i izražava svoje stavove.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić o predlogu URS

Izvor: Medijski istraživački centar, 13.Jun.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Nišu da se trenutno traga za načinom da predlog izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava ne ugrozi finansijsku stabilnost zemlje, niti odnose Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom.. 'Trenutno se traga za načinom da se eventualno bilo kakva...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

URS: LDP govori jezikom devedesetih

Izvor: B92, 13.Jun.2011

Beograd -- Stranka Ujedinjeni regioni Srbije (URS) negira da se njenim predlogom izmene Zakona o finansiranju lokalnih samouprava ugrozava finansijska stabilnost države..."Inicijativa URS-a za decentralizacijom je ozbiljna namera da se u celoj državi, na svim nivoima, uvede red i da lokalni problemi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.