Na filmskim susretima filmovi RTS-a

Izvor: RTS, 25.Avg.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na filmskim susretima filmovi RTS-a

U okviru 50. Filmskih susreta u Nišu večeras su na programu filmovi u produkciji RTS-a. Na letnjoj pozornici u tvrđavi filmska publika moći će da pogleda filmove "Bez stepenika", - poslednji film koji je snimio Vlastimir Đuza Stojiljković, i "Za kralja i otadžbinu", gde je RTS koproducent, dok će u bioskopu "Kupina" biti prikazan film "Talog". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Na programu 50. Filmskih susreta u Nišu večeras se prikazuju filmovi u produkciji RTS-a.

Na letnjoj pozornici u tvrđavi filmska publika moći će da pogleda filmove "Bez stepenika", - poslednji film koji je snimio Vlastimir Đuza Stojiljković, i "Za kralja i otadžbinu", gde je RTS koproducent, dok će u bioskopu "Kupina" biti prikazan film "Talog". 
Sva tri filma uvrštena su u zvaničnu konkurenciju Festivala u kojoj je ove godine 16 filmova snimljenih tokom prethodnih godinu dana.
"Tekst za scenario filma "Bez stepenika dobio je 2. nagradu na konkursu povodom 50 godina RTS-a 2007. godine, bio je to anoniman konkurs, a autor je Zoran Đikić. To je tekst koji je izazvao emocije kod svakog ko ga je pročitao. Film je dobio još dve nagrade na palićkom festivalu, to su nagrade za režiju i glumu od međunarodnog žirija. I u svakom slučaju jubilarni 50. filmski festival u Nišu biće upamćen, izmedju ostalog, i po tome što se Đuza Stojiljković poslednji put pojavio pred niškom publikom i eto razloga da publika u velikom broju dođe večeras na tvrđavu", kaže Marko Novaković, reditelj filma "Bez stepenika" i urednik Igranog programa RTS-a.
Dobitnici nagrada biće poznati na zatvaranju Filmskih susreta 28. avgusta.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Filmski susreti: Nataša Ninković glumica četvrte festivalske večeri

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Avg.2015, 14:51

Glumica četvrte festivalske večeri prema glasovima niške publike je Nataša Ninković koja tumači jednu od glavnih uloga u filmu „Bez stepenika“...Pete festivalske večeri na niškim Filmskim susretima biće prikazana tri filma, Travelator u bioskopu Kupina od 18 sati i filmovi Ničije dete i...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.