NOVA PREVARA SE ŠIRI INTERNETOM! Ovu vest NIKAKO ne otvarajte! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA PREVARA SE ŠIRI INTERNETOM! Ovu vest NIKAKO ne otvarajte! (FOTO)

Brojni korisnici Facebooka uočili su na svojim newsfeedovima vest da je Brad Pit mrtav, a u pitanju je naravno još jedna prevara koja se velikom brzinom proširila internetom i društvenim mrežama.

Ispod šokantne objave u kojoj piše da se Bred obesio i da je za sve kriva Anđelina, stoji i da je to vest kanala Fox News, zbog čega su mnogi kliknuli. Radi se naravno o lažnoj vesti, virusu koji vodi na lažnu stranicu gde korisnici treba da daju svoje lične podatke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Samo klik je dovoljan da virus napadne profil korisnika, pa je jedina zaštita da potpuno ignorišete ako vam se ovako nešto pojavi na ekranu.

Ovo nije prvi put da se ovakav virus pojavljuje na Facebooku, hakeri su nedavno uspeli da dupliraju notifikacije na ovoj društvenoj mreži. Kada bi korisnik kliknuo na lažnu notifikaciju, virus bi se proširio i doveo u opasnost korisničke podatke, piše Daily Star.

Pogledajte kako izgleda lažna vest:

Foto: Facebook

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

NOVA PREVARA SE ŠIRI "FEJSBUKOM": Ovu vest nikako ne otvarajte (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 29.Sep.2016

U poslednjih 24 sata mnoštvo korisnika Fejsbuka videlo je u News feed-u objavu koja izgleda kao da je sa sajta “Foks njuz” U poslednjih 24 sata mnoštvo korisnika Fejsbuka videlo je u News feed-u objavu koja izgleda kao da je sa sajta “Foks njuz”.Naime, u njoj se navodi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.