Moskva ne lobira za SPS, Vučić i Dačić su razgovarali

Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2016, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva ne lobira za SPS, Vučić i Dačić su razgovarali

Zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović ne veruje da zvanična Moskva lobira da njena stranka uđe u novu Vladu Srbije ali dodaje da je bilo razgovora između Ivice Dačića i mandatara Aleksandra Vučića iz kojih bi se mogao naslutiti da bi socijalisti mogli biti novi partner.

“Ne čini mi se da je problem što vlada nije sastavljena, jer je Vučić još u regularnom zakonskom roku odabira ljudi za svoj novi kabinet. Uostalom, verujem da mandatar nije nezadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rezultatima tehničke vlade”, rekla je ona u intervjuu za Danas naglašavajući da nije jednostavno da se napravi kompromis oko državničkih važnih pitanja i reformi.

Na pitanje da li je SPS konačno bar načelno dogovorio ulazak u Vladu odgovara negativno ali priznaje da je razgovora bilo.

“Bili su razgovori budućeg premijera i predsednika naše partije Ivice Dačića u kojima je bilo razgovora o programskim nastavcima aktivnosti i iz toga se moglo zaključiti da bismo mogli biti partner u budućoj vladi. Ali, koliko ja znam, ni vremenskih determinanti, ni personalnih rešenja apsolutno nije bilo u tom razgovoru, a mislim da sam dobro informisana”.

Na tu temu uopšte nismo razgovarali unutar naše partije i zaista mislimo da je rano za to. Svaka pozitivna ocena i kandidatura Dačića godi našoj partiji, a o tome da li će on i biti kandidat odlučiće on i naši organi. On je političar koji traje zato što ima profil kvalitetnog političara, državnika i čoveka.

Ističe da će, ako SPS uđe u vlast njih predstavljati lider stranke ali naglašava da iako se ona pominje kao nova ministarka zdravlja, o tome nema nikakvih informacija.

Moskva se ne bavi pozicijom SPS-a

Povodom spekulacije da zvanična Moskva insistira da socijalisti budu deo buduće Vlade Đukić Dejanović kaže da ne misli da je to tačno.

“Ne verujem da neko sa strane pritiska mandatara zbog nas, jer bih sigurno znala da ima onih koji posebno podržavaju Socijalističku partiju Srbije. Zaista ne mislim da se zvanična Moskva u ovakvom globalnom trenutku bavi pozicijom SPS”.

A komentarišući to što se već dugi niz godina pominje da Rusi drže Dušana Bajatovića na mestu direktora Srbijagasa odgovara: “Ne znam ko drži Bajatovića, ali ja bih ga svakako držala, jer se radi o vrsnom privredniku, čoveku koji zaista poznaje posao. Reč je o čoveku koji obećanu reč realizuje i koji izvanredno trpi apsolutno neosnovane udare, da bi za Srbiju završavao, po pitanju energetike, vrlo krupne poslove”.

Ocenu o izložbi dali su građani na izborima

Slavica Đukić Dejanović kaže i da nije posetila izložbu "necenzurisane laži" koju je organizovala Informativna služba SNS-a.

"Sve se može shvatiti onako kako vi želite da shvatite. Ja sam to shvatila kao - evo šta se kritikuje da nije valjalo, stavili smo na jedno mesto i procenite još jednom da li je to tačno, ili je tačno nešto drugo. Mislim da su ocenu o toj izložbi dali građani na izborima".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Djukić Dejanović: Nema dogovora o ulasku SPS u Vladu

Izvor: Beta, 26.Jul.2016

Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović izjavila je da se ta stranka ni načelno nije dogovorila o ulasku u vladu sa Srpskom naprednom strankom (SNS)."Bili su razgovori budućeg premijera i predsednika naše partije Ivice Dačiča u kojima je bilo razgovora...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.