Ljajić: Novi standard za sve buduće vlade

Izvor: RTS, 27.Jul.2013, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Novi standard za sve buduće vlade

Ministar Rasim Ljajić kaže da niko ne može da ospori da će rekonstrukcija Vlade ipak biti temeljna i nekozmetička i da je najvažnije da je ta priča privedena kraju. Ljajić kaže da to što neko prvi put javno govori o radu svojih ministara, sa više samokritike, nego kritike drugih, standard za sve buduće rekonstrukcije u nekim budućim vladama.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine i telekomunikacija rekao je da je najvažnije da priča o rekonstrukciji Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privedena kraju i da će ona ipak biti temeljna i nekozmetička.

Ljajić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da niko ne može da dovede u pitanje činjenicu da je došlo do suštinskih promena.

"Najvažnije je da je rekonstrukcija privedena kraju. Ovo će išak biti temeljna nekozmetička promena. Imamo već najavljenu promenu pet ministara, a očekuje se i odluka URS-a", rekao je Ljajić. 

Prema njegovim rečima, suština rekonstrukcije jeste da se prodrmaju odnosi u samim strankama kako bi čitava Vlada radila bolje i efikasnije.

"Po prvi put se javno govori o radu svojih ministara. To će biti jedan novi standard, jer smo juče čuli više samokritike, nego kritike nekih drugih. To postavlja novi standard i pred neke druge rekonstrukcije kojih će biti u nekim novim vladama", rekao je Ljajić govoreći o sednici Glavnog odbora SNS-a.

Ljajić je rekao da su uspesi Vlade Srbije u prethodnih godinu dana borba protiv korupcije, evropske integracije i rešavanje problema Kosova i Metohije, za šta je kako kaže, Srbija dobila priznanje i od međunarodne zajednice.

"Ostaju nam problemi u ekonomiji i privredi i to je posao cele Vlade, a ne samo jednog ministra", rekao je Ljajić.

On je naglasio da u zemlji sada do kraja treba sprovesti suštinske reforme i pripremiti se što bolje za početak pregovora sa Evropskom unijom, kako bi sami pregovori trajali što kraće.

Ljajić, koji je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine, je najavio da će hleb "sava" pojeftiniti za 2,5 dinara, sa 48,5 na 46 dinara, što je posledica dobre godine, a u samu cenu je uračunata i veća cena električne energije.

Govoreći od dijalogu sa Prištinom o pitanju telekomunikacija, Ljajić je objasnio da je sporna samo jedna reč u sporazumu o telekomunikacijama sa vlastima u Prištini, a to je da uz  "pozivni broj" za Kosovo, stoji i reč "jedinstven".

"Priština smatra da to treba da stoji, a mi mislimo da je to suvišno", rekao je Ljajić i dodao da Priština za svoj stav ima podršku posrednika iz Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Novi standard za buduće vlade

Izvor: RTS, 27.Jul.2013

Ministar Rasim Ljajić kaže da niko ne može da ospori da će rekonstrukcija Vlade ipak biti temeljna i nekozmetička i da je najvažnije da je taj proces priveden kraju. Ljajić kaže da to što neko prvi put javno govori o radu svojih ministara, sa više samokritike, nego kritike drugih, standard...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.