Lideri opozicije u Rusiji prvi put na državnim tv nakon više godina

Izvor: Blic, 30.Jan.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri opozicije u Rusiji prvi put na državnim tv nakon više godina

Lideri ruske opozicije, medju kojima Boris Nemcov i Vladimir Riškovn pojavili su se na državnim televizijama prvi put nakon više godina cenzure, objavljuju danas ruski mediji.

Nemcov, jedan od organizatora protesta zbog pobede stranke premijera Vladimira Putina na parlamentarnim izborima, otvoreno je sinoć na televiziji NTV kritikovao izbore od 4. decembra 2011.

Liberal Vladimir Rižkov, koji se pojavio u udarnom terminu na televiziji Prva, osudio je Putinovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partiju kao "partiju lopova i hulja".

"Čudo se sinoć dogodilo na državnoj televiziji: prvi put u više godina, kanali NTV i Prva dali su reč opoziciji", napisao je na sajtu nezavisnog radija Eho iz Moskve bivši ruski ministar ekonomije Andrej Nečajev.

Na državnoj televiziji prošle sedmice su se nakratko pojavili i ostali opozicionari, uključujući Garija Kasparova i bivšeg Putinovog savetnika za ekonomiju Andreja Ilarionova.

Nakon poslednjih demonstracija na kojima je učestvovalo na desetine hiljada Rusa, "Kremlj je odlučio da sačuva vlast tako što će dozvoliti opoziciji da se pojavi" na televiziji, ocenio je stručnjak za medije Danil Dandurej.

Ruske vlasti suočene su od decembra s najvećim talasom protesta od Putinovog dolaska na vlast 2000. godine. Protesti su počeli zbog nezadovoljstva opozicije rezutatima izbora, obeleženih brojnim nepravilnostima.

Popularnost Putina koji je četiri godine na čelu vlade, u padu je, ali on ipak ostaje glavni kandidat na predsedničkim izborima u martu.

Povezane vesti: Uhapšeno oko 300 opozicionara u Moskvi Ruske vlasti ukinule zabranu putovanja kritičarima Kremlja Desetak aktivista opozicije uhapšeno u Moskvi Protesti zbog hapšenja bivšeg vicepremijera U Moskvi privedeno 35 pristalica opozicije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lideri opozicije u Rusiji prvi put na državnim televizijama posle više godina

Izvor: Blic, 30.Jan.2012

Lideri ruske opozicije, medju kojima Boris Nemcov i Vladimir Riškovn pojavili su se na državnim televizijama prvi put nakon više godina cenzure, objavljuju danas ruski mediji...Nemcov, jedan od organizatora protesta zbog pobede stranke premijera Vladimira Putina na parlamentarnim izborima, otvoreno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.