Libija vraćena u Savet za ljudska prava UN

Izvor: Blic, 18.Nov.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija vraćena u Savet za ljudska prava UN

Generalna skupština Ujedinjenih nacija odlučila je da obnovi članstvo Libije u Savetu za ljudska prava UN, iz koga je izbačena 1. marta ove godine, nakon početka oružanih sukoba u toj zemlji.

Rezolucija za vraćanje Libije u članštvo Saveta za ljudska prava usvojena je sa 123 glasa za, a protiv su glasale Venecuela, Nikaragva, Bolivija i Ekvador.

Zamenik libijskog ambasadora u UN Ibrahim Dabaši, koji je tu funkciju obavljao i tokom režima Moamera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gadafija, rekao je da su nove vlasti u Libiji posvećene vladavini prava i poštovanju ljudskih prava.

Ambasador Venecuele u UN Horhe Valero kritikivao je ubistvo Moamera Gadafija, kao i intervenciju NATO-a u Libiji, ocenjujući da je prekršena rezolucija Saveta bezbednosti o zaštiti civilnog stanovništva.

Dabaši je rekao da se nove libijske vlasti slažu da je bilo nekih kršenja ljudskih prava posle hapšenja Gadafija, ističući da to neće ostati neistraženo.

- Ipak, to su izolovani, pojedinačni incidenti, i učinićemo sve da se oni ne ponove - kazao je Dabaši.

Pobunjeničke snage su Gadafija, nakon što je uhvaćen u Sirtu, tukle i mučile, nakon čega je ubijen sa dva hica iz pištolja.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libija vraćena u telo UN

Izvor: B92, 18.Nov.2011

Njujork -- Generalna skupština UN odlučila je da obnovi članstvo Libije u Savetu za ljudska prava, iz koga je izbačena nakon početka oružanih sukoba u toj zemlji...Rezolucija za vraćanje Libije u članstvo Saveta za ljudska prava usvojena je sa 123 glasa za, a protiv su glasale Venecuela, Nikaragva,...

Nastavak na B92...

Libija opet u Savetu za ljudska prava UN

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2011

Generalna skupština Ujedinjenih nacija odlučila je da obnovi članstvo Libije u Savetu za ljudska prava UN, iz koga je izbačena 1. marta ove godine, nakon početka oružanih sukoba u toj zemlji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Obnovljeno članstvo Libije u Savetu OUN za ljudska prava

Izvor: Vostok.rs, 19.Nov.2011, 12:37

19.11.2011. -..Generalna skupština OUN je obnovila članstvo Libije u Savetu za ljudska prava, javlja BBC...Rezoluciju su podržale 123 države, četiri zemlje su se izjasnile protiv nje, predstavnici šest zemalja uzdržali su se od glasanja...U dokumentu stoji da su nove vlasti Libije obećale „da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.