Kuvajt kreditira izgradnju Prokopa sa 25 miliona evra

Izvor: Kurir, 21.Okt.2012, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuvajt kreditira izgradnju Prokopa sa 25 miliona evra

BEOGRAD - Kuvajtski fond za arapski razvoj odobriće sutra 25 miliona evra kredita Srbiji za završetak izgradnje buduće glavne železnice stanice u Beogradu, "Prokopa".

To je potpredsedniku Vlade Srbije Rasimu Ljajiću danas u Kuvajtu rekao premijer šeik Džaber Al-Mubarak Al-Sabah.

"Ugovor o kreditu vrednosti od 25 miliona evra, pod veoma povoljnim uslovima, sa fiksnom kamatnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stopom od tri odsto godišnje, rokom otplate od 18 godina i grejs periodom od četiri godine", biće odobren sutra, a zvanično će ga krajem novembra u Beogradu potpisati predstavnici preduzeća "Železnice Srbije" i Kuvajtskog fonda za arapski razvoj.

Kako se navodi u saopštenju Ljajićevog kabineta potvrđeno je da je Kuvajt spreman da ulaže i u druge železničke projekte u Srbiji što će, međutim, zavisiti od uspeha izgradnje stanice "Prokop".

Premijer Kuvajta i Ljajić su zaključili da potencijala za saradnju i za kuvajtske investicije ima i u energetici, građevinarstvu, poljoprivredi, prehrambenoj industriji i turizmu.

Ljajić je tokom zvanične posete Kuvajtu razgovarao i sa ministrom finansija Najefom Al-Hadžrafom, generalnim direktorom Kuvajtskog fonda za arapski razvoj Abdulvahabom Al Baderom i s generalnim direktorom Kuvajtske investicione agencije Baderom Saadom.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuvajt kreditira izgradnju beogradske stanice Prokop

Izvor: Beta, 21.Okt.2012

BEOGRAD, 21. oktobra 2012. (Beta) - Kuvajtski fond za arapski razvoj odobriće u ponedeljak 25 miliona evra kredita Srbiji za završetak izgradnje buduće glavne železnice stanice u Beogradu, "Prokopa"...To ..

Nastavak na Beta...

Kuvajt kreditira izgradnju beogradske stanice Prokop

Izvor: Blic, 21.Okt.2012

Kuvajtski fond za arapski razvoj odobriće sutra 25 miliona evra kredita Srbiji za završetak izgradnje "Prokopa", buduće glavne železnice stanice u Beogradu. To je potpredsedniku Vlade Srbije Rasimu Ljajiću danas u Kuvajtu rekao premijer šeik Džaber Al-Mubarak Al-Sabah..."Ugovor o kreditu vrednosti...

Nastavak na Blic...

Kuvajt kreditira izgradnju beogradske stanice Prokop

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2012

Kuvajtski fond za arapski razvoj odobriće sutra 25 miliona evra kredita Srbiji za završetak izgradnje buduće glavne železničke stanice u Beogradu, "Prokopa"...Povoljan kredit iz Kuvajta za završetak "Prokopa"  ..To je potpredsedniku Vlade Srbije Rasimu Ljajiću danas u Kuvajtu rekao premijer šeik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.