Kineski zid se urušava zbog ljudskog nemara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2011, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski zid se urušava zbog ljudskog nemara

LONDON -

Drevni veliki kineski zid, širine osam i visine 10-16 metara, koji se proteže na dužini od 8.851 kilometara i prolazi kroz jedanaest kineskih provincija, počeo je da se urušava zbog ljudskog nemara, nedostatka finansija i rudarskih iskopavanja.

Prema pisanju britanskog lista "Dejli Telegrafa", u pojedinim oblastima čak je 80 odsto zida u ruševinama, od čega je deo uništen iskopavanjem radi traganja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za raznim mineralima.

Uništenje zida prikazano je nizom fotografija na kojima se vide ogromne rupe, piše kineski dnevnik "Čajna dejli", ističući da je kompletan zid u oblasti Laidžuan, na severu provincije Hebej, urušen zbog rudarskih iskopavanja.

Istovremeno, inženjer iz lokalne agencije za zaštitu spomenika kulture kaže "nemamo nikakvih podataka o tome koliko firmi učestvuje u rudarskim iskopavanjima duž Velikog zida".

Izgradnja kineskog zida počela je oko 200 godina pre nove ere, a završena je tek u 17. veku.

Kineski zid je 1987. godine uvršten na svetsku listu kulturne baštine UNESKO, a 2007. je proglašen za jedno od sedam svetskih čuda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineski zid počeo da se urušava

Izvor: B92, 14.Okt.2011

Peking -- Drevni Veliki kineski zid počeo je da se urušava zbog ljudskog nemara, nedostatka finansija i rudarskih iskopavanja, piše kineska štampa...Prema pisanju britanskog lista "Dejli telegraf", u pojedinim oblastima čak je 80 odsto zida u ruševinama, od čega je deo uništen iskopavanjem radi...

Nastavak na B92...

Kineski zid se urušava zbog nemara

Izvor: B92, 14.Okt.2011

Drevni veliki kineski zid, širine čitavih osam metara a visine 10-16, koji se proteže na dužini od 8.851 kilometara i koji prolazi kroz jedanaest kineskih provincija počeo je da se urušava zbog ljudskog nemara, nedostatka finansija i rudarskih iskopavanja.

Nastavak na B92...

Urušava se Kineski zid

Izvor: Radio 021, 14.Okt.2011

Drevni veliki kineski zid počeo je da se urušava zbog ljudskog nemara, nedostatka finansija i rudarskih iskopavanja, piše štampa.

Nastavak na Radio 021...

Urušava se Kineski zid

Izvor: Večernje novosti, 14.Okt.2011

Drevni veliki Kineski zid, širine osam metara i visine od 10 do 16 metara, počeo je da se urušava zbog ljudskog nemara, nedostatka finansija i rudarskih iskopavanja

Nastavak na Večernje novosti...

PAŽNJA, RUŠI SE KINESKI ZID!

Izvor: Kurir, 15.Okt.2011, 08:12

PEKING - Dobro još i izdržava! Drevni Kineski zid, koji je širok osam metara, visok od 10 do 16 metara, dugačak 8.851 kilometar i prolazi kroz jedanaest kineskih provincija, počeo je da se urušava zbog ljudskog nemara, nedostatka novca i rudarskih iskopavanja...PEKING - Dobro još i izdržava!..Drevni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.