Kineski zid počeo da se urušava

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski zid počeo da se urušava

Drevni veliki kineski zid počeo je da se urušava zbog ljudskog nemara, nedostatka finansija i rudarskih iskopavanja, piše kineska štampa.

Prema pisanju britanskog lista "Dejli Telegraf", u pojedinim oblastima čak je 80 odsto zida u ruševinama od čega je deo uništen iskopavanjem radi traganja za raznim mineralima.

Uništenje kineskog zida prikazano je nizom fotografija na kojima se vide ogromne rupe, piše kineski dnevnik "Čajna dejli" ističući da je kompletan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zid u oblasti Laidžuan, na severu provincije Hebej, urušen zbog rudarskih iskopavanja.

Istovremeno, inženjer iz lokalne agencije za zaštitu spomenika kulture kaže da "nema nikakvih podataka o tome koliko firmi učestvuje u rudarskim iskopavanjima duž Velikog zida".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.