Kacin: Srpski izbori na Kosovu su problem

Izvor: S media, 14.Mar.2012, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Srpski izbori na Kosovu su problem

Izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da je iz Brisela poslato toliko jasnih poruka o očekivanjima EU kada je u pitanju eventualno dobijanje datuma za početak pregovora, koje govore o tome da se Srbija mora dokazati na delima, a ne na rečima.

On je rekao da za Brisel neće biti problem to što je Srbija 13. marta raspisala lokalne izbore na Kosovu, ali će biti problem ako oni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << budu održani.

Drevs: Kfor neće zanimati lokalni izbori na KiM

Srbi blokirali put za vozila Kfora i Euleksa

Polemika poslanika DS i SRS: Ko je izdao Kosovo?

"Mislim da Kosovo više ne sme biti talac Srbije i da je dogovor, koji je rezultat dijaloga između Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova na međunarodnim skupovima veliki korak dalje. Ali ova odluka je, po mom mišljenju, doneta u predizbornoj groznici i ja je kao takvu i shvatam. Videćemo dokle će u tom pravcu i dogurati, ako smem tako reći", kazao je Kacin u intervjuu "Radiju Slobodna Evropa".

On je rekao da će Srbija svojim delima u roku od naredna dva meseca pokazati koliko je posvećena traženju datuma za početak pregovora za članstvo u EU.

"Kada izbori budu završeni formiraće se koalicija, a zatim i vlada, pa će demokratske institucije Srbije morati da zauzmu stav oko svih događaja koji su se desili u bliskoj prošlosti", istakao je Kacin.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nije problem raspisivanje, već održavanje izbora

Izvor: Beta, 14.Mar.2012

BEOGRAD, 14. marta 2012. (Beta) - Izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Jalko Kacin izjavio je da za Brisel nije problem to što je Srbije raspisala izbore na Kosovu, sve dok se ti izbori ne budu održali.

Nastavak na Beta...

Kacin:Rezolucija EP o napretku BIH poruka ohrabrenja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Mar.2012

Potpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta (EP) za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin izjavio je u srijedu da je usvajanje rezolucije EP-a o napretku BiH u evropskim integracijama poruka ohrabrenja i partnerske kritike onoga što u BiH mora da se mijenja kako bi zemlja krenula ka članstvu u Evropsku...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

KACIN: NIJE PROBLEM RASPISIVANJE, VEĆ ODRŽAVANJE IZBORA

Izvor: Kurir, 14.Mar.2012

BEOGRAD - Izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da za Brisel nije problem to što je Srbije raspisala izbore na Kosovu, sve dok se ti izbori ne budu održali..."Sve dok se ti izbori ne budu održavali, neće biti razloga da sumnjamo u posvećenost Srbije svom putu ka Evropskoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.