Identifikovano 20 žrtava Oluje

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovano 20 žrtava "Oluje"

U Zagrebu je danas uz prisustvo članova porodica obavljena identifikacija posmrtnih ostataka 20 žrtava srpske nacionalnosti.

Posmrtni ostaci nastradalih u periodu 1991-1995. godine na teritoriji Hrvatske identifikovani su metodom analize DNK i njihova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica, navodi se u saopštenju Komisije za nestala lica.

Posmrtni ostaci ekshumirani su u Slunju, Zadru, Šibeniku, Novskoj i drugim lokacijama.

Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << registrovanih grobnica na teritoriji Republike Hrvatske, u periodu od 2001. do 2014. godine, ekshumirani su posmrtni ostaci 1.053 žrtava srpske nacionalnosti stradalih u akcijama hrvatske vojske i policije "Bljesak" i "Oluja", a posmrtni ostaci 655 identifikovanih žrtava je predato porodicama radi sahrane.

Ovim je nastavljen proces identifikacije žrtava srpske nacionalnosti stradalih u akciji "Oluja" 1995. godine i u Zapadnoj Slavoniji 1991. godine, što je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Hrvatska: Identificirano 20 žrtava srpske nacionalnosti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2014

U Zagrebu je danas uz prisustvo članova obitelji obavljena identifikacija posmrtnih ostataka 20 žrtava srpske nacionalnosti, navodi se u saopćenju Komisije za nestala lica...Posmrtni ostaci ekshumirani su u Slunju, Zadru, Šibeniku, Novskoj i drugim lokacijama...Iz registriranihgrobnica na teritoriji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.