IVKOVIĆU ODLETELO 45 GOLUBOVA!

Izvor: Kurir, 26.Avg.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVKOVIĆU ODLETELO 45 GOLUBOVA!

Nikad kraja nevoljama. Selektoru Srbije Dušanu Ivkoviću, pored žestokih pehova sa povredama košarkaša, dogodio se još jedan veliki maler uoči početka Evropskog prvenstva, koje počinje 31. avgusta u Litvaniji.

Nikad kraja nevoljama.

Selektoru Srbije Dušanu Ivkoviću, pored žestokih pehova sa povredama košarkaša, dogodio se još jedan veliki maler uoči početka Evropskog prvenstva, koje počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 31. avgusta u Litvaniji. Kako Kurir saznaje, Dudi je u nedelju na nebu iznad Srbije nestalo čak 45 golubova, a s obzirom da je selektor „orlova“ strastveni zaljubljenik u ove ptice, ovaj događaj mu je teško pao.

- U nedelju su bili izuzetno loši uslovi za puštanje golubova. Međutim, odlučili smo da ipak oprobamo naše visokoletače. Oko popodne počele su jake vazdušne struje i veliki broj golubova se nije vratio. Našem selektoru nestalo je čak 45 komada - kaže blizak prijatelj Dušana Ivkovića.

Prema rečima našeg izvora, ove struje uglavnom odnesu mlade, neiskusne golubove, a može da se dogodi da završe čak u Rumuniji.

- Znajući Dudu, ovo je za njega veliki gubitak. Kada to kažem, ne mislim na finansijski aspekat, već isključivo na emotivni. On je veliki ljubitelj golubova i dao bi život za te ptice. Zato, apelujem na ljude dobre volje da putem vašeg lista pomognu da selektor pre odlaska u Litvaniju dobije svoje golubove nazad. Tako bi cela selekcija mnogo rasterećenija otišla na Evropsko prvenstvo, što bi povećalo šanse da „orlovi“ osvoje neku od medalja, nadam se i zlatnu - kaže za Kurir Ivkovićev kolega golubar.

Sportisti vole golubove

Dušan Ivković je u intervjuu za jedan naš list izjavio da srpske visokoletače uzgaja veliki broj sportskih radnika.

- Golubari su uglavnom zanatlije. Međutim, ima izuzetaka, bude tu i generala, akademika, vrhunskih slikara. Zanimljivo je da postoji i veliki broj sportskih radnika, a ja nisam jedini trener koji čuva golubove. Takođe, ljubitelji srpskih visokoletača su vrhunski muzičari i pevači. U većini slučajeva golubari u današnjoj Srbiji žive na granici egzistencije - rekao je Ivković.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

PRONAĐENA DVA IVKOVIĆEVA GOLUBA!

Izvor: Kurir, 27.Avg.2011, 08:08

Ima nade. Čitaoci Kurira rešeni su da pronađu izgubljene golubove selektora košarkaške reprezentacije Srbije Dušana Ivkovića. Naime, nakon jučerašnjeg teksta u našem listu da je 45 Dudinih golubova nestalo na nebu iznad Srbije, građani su već pronašli dva visokoletača...Ima nade...Čitaoci...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.