IRANCI TVRDE: TAJNA REČ CION U LOGU OLIMPIJADE 2012.

Izvor: Kurir, 28.Feb.2011, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRANCI TVRDE: TAJNA REČ CION U LOGU OLIMPIJADE 2012.

TEHERAN - Iranski olimpijski komitet uputio je protest Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), nezadovoljan logom Olimpijskih igara u Londonu 2012, prenela je Iranska novinska agencija ILNA. Iranci tvrde da logo nosi rasističku poruku.

TEHERAN - Iranski olimpijski komitet uputio je protest Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), nezadovoljan logom Olimpijskih igara u Londonu 2012, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Iranska novinska agencija ILNA.

Iranci tvrde da logo nosi rasističku poruku.

Predsednik Iranskog olimpijskog komiteta Mohamed Alanadi precizirao je da logo "krije" reč "Cion", koja u biblijskoj terminologiji označava grad Jerusalim, pa da samim tim potpiruje rasizam.

"Korišćenje reči "Cion" u amblemu Olimpijskih igara izaziva veliki revolt", istakao je Alanadi i dodao da bi u slučaju da predsednik MOK Žak Rog ne reaguje, moglo da dođe do bojkota Igara.

Organizatori OI u Londonu reagovali su prilično iznenađeno na protest Iranaca, a portparol "Londona 2012" objasnila je da logo OI predstavlja samo godinu održavanja najveće svetske sportske manifestacije "i ništa više".

MOK je takođe podržao organizatore OI u Londonu, navodeći da logo očigledno predstavlja samo godinu održavanja takmičenja - 2012.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranci: "Logo OI je rasistički"

Izvor: B92, 28.Feb.2011

Iranski olimpijski komitet uputio je protest Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) nezadovoljan logom Olimpijskih igara u Londonu 2012...Iranci tvrde da logo nosi rasističku poruku...Predsednik Iranskog olimpijskog komiteta Mohamed Alanadi precizirao je da logo 'krije' reč "Cion", koja u biblijskoj...

Nastavak na B92...

Iranci tvrde da logo OI u Londonu 2012. krije reč Cion

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Feb.2011

Iranski olimpijski komitet uputio je protest Medjunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), nezadovoljan logom Olimpijskih igara u Londonu 2012, prenela je Iranska novinska agencija ILNA. Iranci tvrde da logo nosi rasističku poruku.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Iran isprovociran logom OI

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Mar.2011, 12:48

Olimpijski komitet Irana zapretio je bojkotom Olimpijskih igara u Londonu 2012 zbog loga kojeg smatraju rasističkim i provkativnim. Logo igrara odslikava brojku 2012 ali Irance on podseća na reč Zion koja označava Izrael, državu koju oni ne priznaju.. . – Svedoci smo da su nadolazeće Olimpijske...

Nastavak na Sportski Žurnal...

„Avet cionizma“ se nastanila u logotipu

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2011

01.03.2011. -..Rukovodioci iranskog olimpijskog komiteta Mohamed Ali Abadi i Bahram Afšarzade uputili su Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) zvaničan protest protiv logotipa za letnje Olimpijske igre 2012. godine u Londonu. Iranski činovnici su u simbolici zapazili „cionistički trag"...Predstavnici...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.