EU osudila incidente u skupštini Kosova

Izvor: B92, 20.Feb.2016, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU osudila incidente u skupštini Kosova

Brisel -- Evropska unija osudila je nove incidente u skupštini Kosova i pozvala opoziciju u Prištini da ostvaruje svoje ciljeve u okviru institucija.

Poslanici kosovske opozicije su u tri navrata, bacanjem suzavca, prekinuli rad kosovskog parlamenta. Oni traže da Vlada Kosova podnese ostavku i da se raspišu izbori, a protive se i tome da poslanici u Skupštini biraju predsednika Kosova, za koga je predložen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hašim Tači.

"Danas smo ponovi videli opstrukciju u radu Skupštine, koji šteti institucionalnom životu i građanima Kosova", navodi se u saopštenju Spoljnopolitičke službe Evropske unije.

U saopštenju se navodi da sve strane "moraju da se uzdrže od zapaljive retorike koja produbljuje podele" i da "političke ciljeve treba ostvarivati demokratskim procesom u interesu naroda Kosova".

"Pozivamo sve da se odreknu nasilja i vrate dijalogu na načelima demokratske vlade i demokratske opozicije koja funkcionioše u demokratskim institucijama", navodi se u saopštenju Spoljnopolitičke službe Evropske unije na čijem je čelu visoka predstavnica Federika Mogerini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU osudila nove incidente u parlamentu u Prištini

Izvor: Blic, 20.Feb.2016

EU je osudila najnovije incidente koji su se danas dogodili u skupštini Kosova i pozvala sve strane na uzdržanost i vraćanje dijalogu..."Danas smo ponovo bili svedoci opstrukcije rada skupštine koja je štetna za institucionalni život i za građane Kosova", navodi se u saopštenju Spoljnopolitičke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.