Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate uložile prvi službeni zahtjev za Trampov opoziv

VAŠINGTON - Zastupnik demokrata Bred Šerman uložio je prvi službeni zahtjev za opoziv Donalda Trampa sa mjesta predsjednika SAD, prenijeli su američki mediji.

On je u zahtjevu optužio Trampa za ometanje istrage o umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine otpuštanjem bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija.

"Takvo ponašanje zahtijeva opoziv, suđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i uklanjanje s položaja predsjednika", izjavio je Šerman.

Šerman je dodao da je predavanje zahtjeva "prvi korak na veoma dugom putu".

Demokrata iz Kalifornije ima podršku zastupnika Ala Grina, koji je prvi javno pozvao Kongres na glasanje o opozivu američkog predsjednika.

Lideri demokrata su se distancirali od pokušaja opoziva Donalda Trampa, tvrdeći da to samo jača uporište američkog predsjednika, prenosi AP.

Za opoziv je potrebno 218 glasova američkog Kongresa, u kojem većinu imaju republikanci, pa američki mediji pretpostavljaju da je prihvatanje ovakvog zahtjeva malo vjerovatno.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demokrate uložile prvi službeni zahtjev za opoziv Trumpa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2017

Zastupnik demokrata Brad Sherman (Bred Šerman) uložio je prvi službeni zahtjev za opoziv Donalda Trumpa (Tramp) sa mjesta predsjednika Sjedinjenih Država, prenijeli su američki mediji. On je u zahtjevu optužio Trumpa za ometanje istrage o umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u 2016....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.