Dan D za državna preduzeća

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan D za državna preduzeća

Država, prema odluci Ustavnog suda, od 15. maja mora da prestane da štiti 153 preduzeća u restrukturiranju od prinudne naplate potraživanja.

Praktično, svi poverioci kojima ove firme ne izmiruju obaveze na vreme moći će da blokiraju račune navedenih preduzeća. To može da stvori dodatni problem u tim kompanijama, a u kojima danas ima oko 56.000 radnika.

U Ministarstvu privrede, kako za „Blic“ kaže ministar Igor Mirović, pokušavaju da nađu rešenje. - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Na našu inicijativu formirana je radna grupa čiji je zadatak da nađu rešenje za probleme u preduzećima u restrukturiranju koji bi mogli da proisteknu iz odluke Ustavnog suda - objašnjava Mirović.

On dodaje da za sve firme u restrukturiranju moraju da se imaju čisti računi.

- Grube procene su da svako treće preduzeće može uz dobrog investitora izaći iz restrukturiranja. Gde je to moguće, firme će biti ozdravljene uz stečaj, a neke će biti likvidirane - zaključuje Mirović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kako sprečiti blokade državnih preduzeća

Izvor: Blic, 13.Apr.2014

Država, prema odluci Ustavnog suda, od 15. maja mora da prestane da štiti 153 preduzeća u restrukturiranju od prinudne naplate potraživanja...Praktično, svi poverioci kojima ove firme ne izmiruju obaveze na vreme moći će da blokiraju račune navedenih preduzeća. To može da stvori dodatni problem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.