Dačić negira navode o ukidanju ministarstava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2010, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić negira navode o ukidanju ministarstava

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić negirao je danas spekulacije medija o navodnom dogovoru vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade Srbije, odnosno smanjenju broja ministarstava.

"To nije bila tema našeg razgovora", rekao je Dačić novinarima tokom posete policijskoj stanici Savski Venac.

Potpredsednica G17 plus Suzana Grubješić negirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je danas da je postignut dogovor o smanjenju broja ministarstava Vlade Srbije.

"Ne znam da li je bilo razgovora o rekonstrukciji Vlade", rekla je ona na konferenciji za novinare u Beogradu i dodala da ako ih je i bilo G17 plus nije u njima učestvovao.

Na pitanje novinara o rekonstrukciji Vlade, Grubješić je rekla da je stranka G17 plus spremna za razgovore o tome, ali da neće pristati na ukidanje Ministarstva za omladinu i sport.

Na čelu tog ministarstva je Snežana Samardžić-Marković iz G17 plus.

"Svakako nećemo dozvoliti ukidanje Ministarstva za omladinu i sport, jer sportisti i mladi najbolje predstavljaju zemlju", rekla je ona i dodala da ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković odlično radi.

List "Blic" je danas objavio, pozivajući se na neimenovani izvor u vladajućoj koaliciji, da je postignut načelan dogovor o ukidanju pet ministarstava u oktobru.

Kako navodi taj list, u vladajućoj koaliciji je dogovoreno ukidanje tri ministarstva na čijem su čelu ministri izabrani na predlog Demokratske stranke, kao i dva ministarstva na čijem su čelu ministri iz Socijalističke partije Srbije i G17 plus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez rekonstrukcije Vlade

Izvor: RTS, 08.Mar.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković negirao spekulacije medija o dogovoru vladajuće koalicije da smanji broj ministarstava. Ne postoji saglasnost o rekonstrukciji Vlade i to pitanje trenutno nije na stolu, rekao Cvetković. ..Povodom pisanja medija o rekonstrukciji Vlade, premijer Srbije Mirko Cvetković...

Nastavak na RTS...

Dačić negirao razgovore o rekonstrukciji vlade

Izvor: Beta, 08.Mar.2010

BEOGRAD, 8. marta 2010. (Beta) - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je u ponedeljak da su lideri stranaka vladajuće koalicije razgovarali o rekonstrukciji VLade Srbije..."To nije bila tema razgovora", kratko je odgovorio Dačić novinarima prilikom obilaska...

Nastavak na Beta...

Ne razgovora se o rekonstrukciji vlade

Izvor: Politika, 08.Mar.2010

Nije bilo nikakvog sastanka na tu temu, kaže Jelena Trivan ..Predstavnici stranaka vladajuće koalicije demantovali su spekulacije da su postigli dogovor o rekonstrukciji vlade, odnosno ukidanju pojedinih ministarstava. Nikakav sastanak na tu temu nije održan, a kamoli da su već dogovorena i konkretna...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.