Rekonstrukcija Vlade nije tema

Izvor: RTS, 08.Mar.2010, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija Vlade nije tema

Premijer Srbije Mirko Cvetković negirao spekulacije medija o dogovoru vladajuće koalicije da smanji broj ministarstava. Ne postoji saglasnost o rekonstrukciji Vlade i to pitanje trenutno nije na stolu, rekao Cvetković.

Povodom pisanja medija o rekonstrukciji Vlade, premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da je u pitanju "jaka vest", plasirana kako bi se novine što bolje prodale.

Spekulacije medija o navodnom dogovoru vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, odnosno smanjenju broja ministarstava, negirali su i ministar unutrašnjih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i potpredsednica G17 plus Suzana Grubješić.

Dačić je rekao novinarima, tokom posete policijskoj stanici Savski venac, da rekonstrukcija Vlade nije bila tema razgovora.

Na pitanje novinara o rekonstrukciji Vlade, Grubješićeva je rekla da je stranka G17 plus spremna za razgovore o tome, ali da neće pristati na ukidanje Ministarstva za omladinu i sport, na čijem čelu je Snežana Samardžić-Marković iz te stranke.

Kako piše "Blic", u vladajućoj koaliciji je dogovoreno ukidanje tri ministarstva na čijem čelu su ministri izabrani na predlog Demokratske stranke, i dva ministarstva koja vode ministri iz Socijalističke partije Srbije i stranke G17 plus.

"U vladajućoj koaliciji ne postoji saglasnost o rekonstrukciji Vlade i to pitanje trenutno nije na stolu", naveo je premijer komentarišući pisanje "Blica" da je postignut načelni dogovor o ukidanju pet ministarstava u oktobru.

U izjavi za češki radio, Cvetković je naveo i da rezultati izbora u Negotinu pokazuju da trenutno raspoloženje birača nije onakvo kako ga predstavljaju neke opozicione stranke, prenosi Radio Beograd 202.

"Prikupljanje potpisa za raspisivanje izbora predstavlja politički marketing opozicije, a ne objektivno protivljenje građana politici Vlade", ocenio je premijer i dodao da se vanredni izbori održavaju onda kada Vlada izgubi podršku u parlamentu.

Prema njegovim rečima, Vlada je postigla uspeh na svim poljima, navodeći kao primere evropske integracije, proces pred Međunarodnim sudom pravde o statusu Kosova i Metohije, borbu protiv organizovanog kriminala i mere koje su ublažile uticaj svetske ekonomske krize.

"U Srbiji postoje veliki socijalni problemi ali su oni manji nego u zemljama u regionu", naveo je predsednik Vlade.

Cvetković je dodao da Vlada radi sa željom da smanji socijalne tenzije i da se Srbija vrati na put razvoja, koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i bolji život građana.

Premijer je izjavio da u trenutnoj situaciji ne vidi da bi opozicija učinila nešto bolje od onoga što je učinila aktuelna Vlada i dodao da bi bila manje uspešna ako bi bila na vlasti.

"Opozicija u svojim nastupima ne izlazi sa novim idejama, već više nastupa u destruktivnom smislu, navodeći samo šta je loše", rekao je Cvetković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.