Dačić: Oficiri za vezu nisu ambasadori

Izvor: Blic, 11.Dec.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Oficiri za vezu nisu ambasadori

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da oficiri za vezu nisu ambasadori i da će do kraja meseca biti određeni oni koji će tu ulogu obavljati.

On je je naglasio da za sada ne zna i ko će iz Beograda otići u Prištinu kao oficir za vezu.

Dačić je u Kostolcu rekao da je u razgovorima sa Ketrin Ešton i Hašimom Tačijem insistirao da to budu oficiri za vezu, a ne ambasadori iako je kosovski premijer upravo to tražio.

"Tači može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da pošalje i ambasadora ako želi, ali je on oficir za vezu. Njegove izjave su za unutrašnju upotrebu, jer nisu zadovoljni tim rešenjem", naglasio je Dačić.

On je novinarima rekao da je dogovoreno da svaka od strana pošalje po jednog oficira za vezu koji će biti pri Misiji Evropske unije u Beogradu i Prištini.

Dačić ponovio da ti oficiri nemaju diplomatski status, već da je njihov zadatak da pomažu u komuinikaciji.

On je takođe podvukao da će za njih biti obezbedjene kancelarije pri Misiji EU.

Povezane vesti: Eštonova: Nastavak dijaloga u januaru Brisel: Pregovori o pridruživanju EU na leto 2013? Za sada bez PDV-a na robu za sever Kosova Dačić: Nisu dogovoreni ambasadori, već oficiri za vezu Srbije i Kosova Dačić nakon razgovora sa Ešton i Tačijem: Primena sporazuma o prelazima od 10. decembra
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: Srbija nikad bliža datumu

Izvor: B92, 11.Dec.2012

Kostolac -- Ako bude pravde i reda, Srbija bi trebalo da dobije pozitivnu ocenu i datum za početak pregovora za članstvo u EU, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić...Dačić je novinarima u Kostolcu rekao da su sve zemlje u bilateralnim razgovorima pohvalile Srbiju i da su ocene izuzetno dobre..."Bio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.