DSS: Da li su vladin predlog mešovite granične službe

Izvor: Blic, 10.Nov.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Da li su vladin predlog mešovite granične službe

Poslanici D S S zatražili su danas od Vlade Srbije da saopšti da li je ona predložila uspostavljanje mešovitih graničnih službi na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, a poslanici SRS šta vlast namerava da uradi kako Srbi na Kosovu i Metohiji više ne bi ginuli.

DSS smatra da je današnja sednica parlamenta trebalo da počne minutom ćutanja kojim bi parlamentarci odali poštu stradalom Srbinu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sinoć ubijen u Kosovskoj Mitrovici. Ta stranka je premijera Mirka Cvetkovića upitala da li je tačno da uspostavljanje mešovitih graničnih službi na tim prelazima nije predlog međunarodne zajednice, već šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića.

"Mi ne znamo šta vam je namera, koji model primenjujete i kakva je to mešavina graničnih službi Srbije i Kosova koji želite da primenite. Time ste iz puzajućeg priznanja nezavisnosti Kosova prešli u galopirajuće”, rekao je poslanik DSS Željko Tomić.

Uz negodovanje što parlamentu posle sinoćnjeg ubistva jednog Srbina i ranjavanja dvojice u Kososvskoj Mitrovici raspravlja o zakonima koji su na dnevnom redu tekuće sednice, SRS je upitala vlast u Srbiji šta namerava da preduzme da Srbi više ne ginu na Kosovu i Metohiji.

"Da li će Vlada Srbije biti efikasna oko Kosova kao što je efikasna u čišćenju bilansa javnih preduzeća. Smatram da je degutantno o ovome govoriti dok Srbi gube život na Kosovu”, rekao je radikal Dragan Stefanović.

Opozicija, osim SRS, gotovo tri nedelje bojkotuje skupštinske rasprave, nezadovoljna što parlament ne raspravlja o situaciji na Kosovu i Metohiji. Poslanici D S S učestvuju samo u delovima sednica u kome poslanici imaju pravo da postavljaju pitanja predstavnicima vlasti.

Nakon postavljanja pitanja poslanici su prešli na raspravu u pojedinostima o predlozima zakona o otpisu dugova nekoliko javnih preduzeća i o igrama na sreću.

Povezane vesti: DSS traži smenu Borislava Stefanovića Vladajuća koalicija pozvala na političko jedinstvo o KiM Koštunica: Hitno sazvati sednicu skupštine o Kosovu Poslanici DSS i SRS napustili sednicu parlamenta LDP ponovo traži da se Vlada izjasni o sukobima u Libiji
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Završena rasprava o amandmanima, nastavak u ponedeljak

Izvor: Studio B, 10.Nov.2011

Skupština Srbije završila je raspravu o amandmanima na predloge zakona o otpisu dugova i o igrama na sreću, a sednicu će nastaviti u ponedeljak, 14. novembra. ..Rasprava o ukupno 50 amandmana na dva zakonska predloga trajala je dva sata, jer su se za reč javljali uglavnom poslanici Srpske radikalne...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.