Crna Gora sutra otvara poglavlja 7 i 10 u pregovorima sa EU

Izvor: Blic, 30.Mar.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora sutra otvara poglavlja 7 i 10 u pregovorima sa EU

Crna Gora će sutra na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvoriti pregovore u poglavljima 7 - Pravo intelektualne svojine i 10 - Informatičko društvo i mediji.

Državnu delegaciju Crne Gore predvodiće glavni pregovarač, ambasador Aleksandar Andrija Pejović. U delegaciji će biti i šefovi radnih grupa za ta poglavlja Novak Adžić i Ružica Mišković.

Poglavlje 7 obuhvata propise i standarde koji regulišu autorsko i srodna prava, kao i industrijsku svojinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok se poglavlje 10 odnosi na elektronske komunikacije, mobilnu telefoniju, televizijske reklame, evropsku audiovizuelnu baštinu i elektronski potpis.

"Prema ocenama Evropske komisije, Crna Gora je postigla dobar nivo usklađenosti, kao i potrebne administrativne kapacitete za otvaranje pregovora u ovim oblastima", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija.

Otvaranje pregovora u ovim poglavljima predstavlja nagradu za ostvareni napredak, ali i podstrek za buduće rezultate u ovim oblastima, od kojih će najviše koristi imati crnogorski građani.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

C. Gora otvorila poglavlja 7. i 10.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2014, 13:26

Crna Gora danas je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila pregovore sa EU o poglavljima sedam i deset, koja se odnose na pravo intelektualne svojine, te informatičko društvo i medije. Glavni pregovarač Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović rekao je da otvaranje pregovora u tim poglavljima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.