Ćerka Radoša Bajića snima film Led

Izvor: Blic, 09.Jun.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćerka Radoša Bajića snima film "Led"

BEOGRAD - Režiserka-debitantkinja Jelena Bajić Jočić počeće 20. juna snimanje filma i trodelnog dramskog serijala "Led", po scenariju koji je njen otac Radoš Bajić napisao po motivima svoje istoimene monodrame.

Producentska kuća "Kontrast" saopštila je danas da će, posle uspešne serije "Selo gori a baba se češlja", njen novi projekat biti "Led", u kome glavne uloge imaju Velimir Bata Živojinović, Momčilo Otašević i Olga Odanović.

U "Ledu" igraju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nela Mihajilović, Nenad Jezdić, Rale Milenković, Emir Hadžihafisbegović, Dubravko Jovanović, Nađa Maršićević, Nedeljko Bajić i drugi.

Iz "Kontrasta" su naveli da je režija poverena Jočićevoj jer se nakon studija umetnosti i usavršavanja u Londonu, dokazala kao autor dokumetarnih filmova i kratkih filmskih formi, a posebno je veliki njen doprinos u svojstvu izvršnog producenta i autorskog saradnika na "Selo gori".

"U osnovi zapleta je odslikavanje društvenih i socijalnih promena sedamdesetih godina nakon kojih će početi dramatičan process raslojavanja i propadanja srpskog sela, koji traje i danas. Film afirmiše poetiku i tragiku srpskog sela, žilavost, postojanost I snagu srpskog seljaka", navode producenti.

Posle četiri meseca "detaljnih i temeljnih priprema", "Kontrast" 20. juna u selu Grbice kod Kragujevca počinje snimanje "Leda", koje će trajati sedam nedelja, a posle postprodukcije očekuje se bioskopska premijera filma u januaru ili februaru, a televizijska tokom zime 2012. godine.

Direktor fotografije kao i u "Selu gori..." biće režiserkin suprug Predrag Jočić, dok je izvršni producent njen brat Nedeljko Bajić, a kompozitor Aleksandar Sanja Ilić. Koproducent "Leda" je Radio-televizija Srbije, a domaćin projekta grad Kragujevac.

Bajićevo prvo dramsko delo, monodrama "Led" iz 1975. godine, pretvorena je u televizijski film 1982. u režiji Slavoljuba Stefanovića Ravasija, u kojome je Bajić igrao jednu od uloga.

Povezane vesti: Met Rivs režira film o Frankenštajnu Čarls Ferguson snima film o osnivaču "Vikiliksa" Monika Beluči u filmu iranskog reditelja Bahmana Gobadija Džon Vu priprema rimejk svog filma Ubica Piter Džekson operisao čir na želucu
Pogledaj vesti o: Selo gori a baba se češlja

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćerka Radoša Bajića snima film "Led"

Izvor: Filmske.com, 09.Jun.2011

Režiserka-debitantkinja Jelena Bajić Jočić počeće 20. juna snimanje filma i trodelnog dramskog serijala "Led", po scenariju koji je njen otac Radoš Bajić napisao po motivima svoje istoimene monodrame...Producentska kuća "Kontrast" saopštila je danas da će, posle uspešne serije "Selo gori...

Nastavak na Filmske.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.