Berluskoni: Mnogo sam popularan

Izvor: B92, 05.Feb.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni: Mnogo sam popularan

Beograd -- Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni tvrdi da je toliko popularan da zakrči saobraćaj čim se pojavi na ulici.

Berluskoni je pre svega tri meseca podneo ostavku na mesto premijera. Odluku o povlačenju sa političke scene doneo je pod prinudom - zbog seks skandala, ali i svetske ekonomske krize, podseća britanski "Telegraf".

Sada, međutim, tvrdi da se oseća kao mladić iako ima 75 godina i rado novinarima pokazuje modricu koju je zadobio dok je igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hokej sa ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

Berluskoni je u intervjuu za "Fajnenšel tajms" rekao da se iz politike povukao "elegantno" uprkos činjenici da ga je narod, neposredno pre nego što je podneo ostavku, izviždao i nazivao lakrdijašem i lopovom.

On je istakao da je tokom političke karijere bio nepravedno "šikaniran od strane pristrasnog levičarskog pravosudnog sistema", za koji je ranije rekao da je radikalan poput talibana.

Berluskoni kaže da ga trenutno podržava 36 odsto glasača, i naglašava da je znatno popularniji od svojih bivših kolega - nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Nikole Sarkozija.

Takođe, najavio je da bi mogao ponovo da uđe u izbornu trku i kandiduje se za poslanika.

"Narod me i dalje podržava" Kad izađem na ulicu, zakrčim saobraćaj. Ugrožavam javnu bezbednost, ne mogu ni u kupovinu da odem", objašnjava Berluskoni.

Njemu se sudi u Milanu za zloupotrebu službenog položaja i plaćanje seksualnih usluga maloletnici.

Berluskoni je, naime, optužen da je, u periodu od februara do maja 2010, deset puta platio Marokonaki Karimi El Mahrug, poznatijoj kao "Rubi - kradljivica srca", za seksualne usluge.

Takođe, optužen je i za zloupotrebu položaja pošto je izvršio pritisak na policiju u Milanu da je oslobodi iz pritvora. Rubi je maju 2010. bila uhapšena zbog krađe, podseća list.

Berluskoni je kasnije izjavio da je intervenisao kako bi izbegao diplomatski incident, pravdajući se da je verovao da je ona rođaka bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka.

Takođe, negirao je da je imao bilo kakve intimne veze sa njom.

I Rubi, koja sebe smatra žrtvom, tvrdi da nije radila kao prostituka. Ipak, istakla je da su čuvene Berluskonijeve "bunga bunga" žurke bile "potpuno korektne".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berluskoni tvrdi da je popularniji od Merkelove i Sarkozija

Izvor: Blic, 06.Feb.2012, 00:05

Nekadašnji premijer Italije Silvio Berluskoni tvrdi da je trenutno popularniji i od nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Nikole Sarkozija, ali da se više neće kandidovati za šefa vlade..."Narod me i dalje veoma podržava" Kad izađem na ulicu, zaustavim saobraćaj. Opasnost...

Nastavak na Blic...

Volim samo sebe

Izvor: RTS, 06.Feb.2012

Popularniji sam i od Angele Merkel i od Nikole Sarkozija, kaže bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni. Narod me i dalje podržava, poručuje Berluskoni...Nekadašnji premijer Italije Silvio Berluskoni tvrdi da je trenutno popularniji i od nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.