Aktivisti blokirali Misiju SAD pri UN, uhapšeno desetak

Izvor: B92, 19.Jun.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti blokirali Misiju SAD pri UN, uhapšeno desetak

Njujork -- Više od desetak aktivista uhapšeno u Njujorku nakon što su blokirali ulaz u Misiju SAD pri UN, prenosi Rojters.

Oni su protestovali protiv odluke američkih vlasti da bojkotuju pregovore o povelji o zabrani nuklearnog naoružanja

Rojters navodi da su demonstranti uzvikivali "SAD, priključite se pregovorima, zabranite bombu" i sedeli 10 minuta ispred vrata Misije pre nego što njujorška >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija intervenisala, upozorivši pritom više puta učesnike protesta da će biti uhapšeni ukoliko se ne raziđu.

Rojters podseća da je američka ambasadorka pri UN Niki Hejli u martu ove godine saopštila da su SAD, Velika Britanija i Francuska među skoro 40 zemalja koje su odlučile da se ne pridruže pregovorima o povelji o zabrani nuklearnog oružja čija je druga runda sada u toku u UN.

Generalna skupština UN u decembru prošle godine usvojila je rezoluciju kojom je odlučeno da se "pregovara o pravno obavezujućem instrumentu za zabranu nuklearnog naouružanja, kako bi se došlo njegove potpune eliminacije" i pozvane sve zemlje članice da učestvuju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Aktivisti blokirali Misiju SAD pri UN

Izvor: RTS, 19.Jun.2017

Više od deset aktivista uhapšeno je danas u Njujorku nakon što su blokirali ulaz u Misiju SAD pri UN, kako bi protestovali protiv odluke američkih vlasti da bojkotuju pregovore o povelji o zabrani nuklearnog naoružanja. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.