Izvor: RuskaRec.ru, 17.Jan.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Amerika faktički inicira novu trku u naoružanju

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je izjavila da SAD faktički iniciraju novu trku u naoružanju.
Ministarstvo odbrane Poljske objasnilo zašto su američki tenkovi neophodni
Vašington faktički inicira novu trku u naoružanju, pokušava da nam nametne konfrontacioni model odnosa, nalik na onaj koji je bio u vreme hladnog rata”, izjavila je Zaharova, prenosi RT.
Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << rekla da se ne slaže sa tezom prema kojoj „razmeštanje američke vojske u Evropi ne igra nikakvu posebnu ulogu u vojnom planiranju”.
Kremlj vidi pretnju u razmeštanju američkih snaga u Poljskoj
„Planovi masovnog razmeštanja oružanih snaga u Evropi koje realizuju SAD imaju ogroman razorni potencijal za celu strukturu evropske bezbednosti, stvaraju novu vojnopolitičku realnost, unose suštinski disbalans u raspored snaga na kontinentu, prete dugoročnim destruktivnim posledicama na evroatlantskom prostoru”, istakla je Zaharova.
14. januara u Poljskoj je stacionirana tenkovska brigada sa 3,5 hiljade američkih vojnika. Osim toga, još u oktobru 2016. godine vlada Norveške je dozvolila SAD da razmeste 330 pripadnike mornaričke pešadije u gradu Vernes u centralnom delu zemlje, 1000 kilometara od granice sa Rusijom. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija i Kina protiv američke protivvazdušne odbrane

Izvor: RuskaRec.ru, 17.Jan.2017

Zamenici ministara spoljnih poslova Rusije i Kine dogovorili su se 12. januara da zadrže stratešku ravnotežu snaga u Severoistočnoj Aziji i da se zajedno odupru sistemu protivraktne odbrane THAAD, koji Amerika postavlja u Južnoj Koreji. To je saopštila agencija „Interfaks“.. Karter: Amerikanci...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.