Vučićeva vlada miri Vašington i Moskvu

Izvor: Kurir, 24.Apr.2014, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićeva vlada miri Vašington i Moskvu

U pitanju je jedna od retkih vlada koja može da se pohvali podrškom SAD, Brisela i Rusije, što Srbiju čini ozbiljnim i poželjnim partnerom, ocenjuju stručnjaci

BEOGRAD - Jačina u jedinstvenosti.

Nova vlada, koja će biti formirana u nedelju, ima šansu da bude bolja od svih prethodnih zato što je homogena, ima jasan autoritet oličen u budućem premijeru Aleksandru Vučiću, sve šanse da deluje jedinstveno, jasnu strategiju reformi i izbalansiranu spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << politiku, ocenjuju politički analitičari.

Dva osnovna kvaliteta

- Nova vlada će imati dva osnovna kvaliteta koje nije imala nijedna pre u dužem periodu novije političke istorije. Kao prvo, ima homogeno jezgro moći, odnosno stranku i lidera koji mogu da nametnu svoju volju i imaju u očima nacije prepoznatljivu odgovornost - kaže politički analitičar Dragomir Anđelković.

Dejan Miljković

VUČIĆEVA STRATEGIJA OBEĆAVA

Ekonomski analitičar Dejan Miljković kaže da je Aleksandar Vučić predstavio sasvim jasne strukturalne reforme i da se „razlikuje od svih dosadašnjih mandatara jer je prezentovao i pravac i konkretne poteze koje planira da napravi“.

- Strategija obećava. Efekte te strategije nećemo odmah osetiti, pa ni posle nekoliko meseci, ali je bitno zadržati taj pravac - kaže Miljković. Ističe  da je bitno i da Vučićev tim podrži njegove planove i obogati ih novim idejama.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.