Tramp pobedio u Vašingtonu, nasilje u Novom Meksiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pobedio u Vašingtonu, nasilje u Novom Meksiku

Pretendent na kandidaturu Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp odneo je ubedljivu pobedu na unutarstranačkim izborima u Vašingtonu ali je veselje pokvareno u Nju Meksiku gde su demonstracije ispred kongresnog centra u kom je držao skup prerasle u nasilje, javljaju agencije.

Demonstranti okupljeni ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kongresnog centra u Albukerkiju gde su hiljade Trampovih pristalica sinoć burno pozdravljalje svog kandidata, bacali su na policiju i obezbeđenje zapaljene majice, plastične boce i druge predmete a na kraju su oborili barikade i sukobili se sa policijom koja je uzvratila biber sprejom i dimnim bombama, prenosi AP.

Noseći transparente "Tramp je fašista" i "Čuli smo dovoljno" demonstranti su pokušali da prekinu Trampov govor odbijajući da odu, a obezbeđenje je u jednom trenutku fizički odvuklo jednu demonstrantkinju.

U komešanju koje je usledilo razbijeno je staklo na ulazu u kongresni centar.

Tramp je reagovao na svoj uobičajeno bučan i agresivan način naloživši obezbeđenju da ukloni demonstrante i poručivši demonstrantima da se "vrate mami".

"Kolko ima godina ovaj klinac? Još nosi pelene," rekao je on za jednog demonstranta.

Ovo je bila prva stanica Trampove turneje po Novom Meksiku u kojoj živi najviše hispanoameričkih građana.

Guvernerka Novog Meksika Suzana Martinez jedina latinoarmička guvernerka u SAD, oštro je kritikovala Trampove opaske o imigrantima i njegov predlog da izgradi zid duž američko-meksičke granice.

Iako republikanka i šefica Udruženja republikanskih guvernera, ona nije prisustvovala skupu niti je dosada podržala Trampa.

Američki miljarder je zauzvrat pročitao niz negativnih statističkih podataka o Novom Meksiku uključujući porast broja ljudi koji dobijaju markice za hranu.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Neredi tokom Trampovog mitinga u Nju Meksiku

Izvor: RTS, 25.Maj.2016

Pretendent na kandidaturu Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp odneo je ubedljivu pobedu na unutarstranačkim izborima u Vašingtonu, ali je veselje pokvareno u Nju Meksiku gde su demonstracije ispred Kongresnog centra u kome je držao skup prerasle u nasilje,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.