Tramp obećao da će smanjiti a minus sve veći

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp obećao da će smanjiti a minus sve veći

Vašington -- Deficit tekućih plaćanja SAD, kao najšire merilo spoljne trgovine, porastao je u prvom kvartalu tekuće godine na najviši nivo za godinu dana.

Deficit tekućih plaćanja je u periodu januar-mart porastao na 116,8 milijardi dolara, što je za 2,4 odsto više u odnosu na 114 milijardi dolara iz poslednja tri meseca 2016. godine i najveći deficit u poslednjih godinu dana, prema podacima Ministarstva trgovine SAD koje prenosi agencija AP.

Deficit >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u trgovini robom je porastao na 200,3 milijarde dolara sa 195,1 milijarde dolara iz perioda oktobar-decembar 2016. godine.

Bilans tekućih plaćanja je najkompletnije merilo spoljne trgovine, jer pored trgovine robom i uslugama, obuhvata i kretanje investicija.

Kako podseća AP, predsednik SAD Donald Tramp je obećao da će smanjiti trgovinski deficit.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.