Put ka mogućem dijalogu Vašingtona i Pjongjanga: Tilerson pozdravlja uzdržanost Severne Koreje

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2017, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Put ka mogućem dijalogu Vašingtona i Pjongjanga: Tilerson pozdravlja "uzdržanost" Severne Koreje

Nada se smirivanju tenzija

Američki državni sekretar Reks Tilerson pozdravio je danas, kako je naveo, "uzdržanost" koju Severna Koreja pokazuje u poslednje vreme u pogledu svog programa nuklearnog naoružanja, i istakao da bi to moglo da znači da se otvara put ka mogućem dijalogu Vašingtona i Pjongjanga.

- Nismo imali raketna lansiranja niti provokativne akcije od strane Severne Koreje otkako je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednoglasno usvojena rezolucija Saveta bezbednosti UN - rekao je Tilerson novinarima, prenosi Rojters.

On je izrazio nadu da je to "početak signala koji su SAD čekale - da su oni spremni da ograniče svoje nivo tenzija, svoje provokacije, a možda je to i put ka mogućnosti da se u nekom trenutku u bliskoj budućnosti održi neki dijalog".

Ipak, u međuvremenu je Severna Koreja objavila propagandni video-snimak kojim preti ispaljivanjem raketa u blizini američke teritorije Guama, istovremeno preteći SAD "nemilosrdnom osvetom" zbog ignorisanja upozorenja Pjongjanga u vezi sa američkim vojnim vežbama s Južnom Korejom.

Na četvorominutnom snimsku vide se prizori u kojima se "u glavnoj ulozi" pojavljuje američki predsednik Donald Tramp, i to - na groblju punom krstača, dok je potpredsednik Majk Pens prikazan okružen vatrom, prenosi danas britanski "Telegraf".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.