Tilerson pohvalio uzdržanost Severne Koreje

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson pohvalio uzdržanost Severne Koreje

Vašington -- Američki državni sekretar Reks Tilerson pohvalio je Severnu Koreju zbog "uzdržanosti" od provokacija.

On je ocenio da bi to moglo da omogući dijalog Pjongjanga i Vašingtona.

Tilerson je rekao da Severna Koreja nije lansirala raketu niti je imala slične provokativne mere, nakon što je Savet bezbednosti UN početkom avgusta usvojio rezoluciju protiv razvoja oružja te zemlje.

Državni sekretar SAD je rekao da je Severna Koreja pokazala "stepen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzdržanosti koji nije viđen u prošlosti".

Tilerson je izrazio nadu da bi to moglo da bude pokazatelj spremnosti Severne Koreje da ublaži tenzije i rekao da je to možda put ka dijalogu u bliskoj budućnosti.

On je ipak dodao da je neophodno da Pjongjang "pokaže više" od toga.

Savet bezbednosti UN usvojio je 5. avgusta rezoluciju koja predviđa uvođenje novih, oštrijih sankcija Severnoj Koreji, pošto je ta zemlja u julu ispalila drugu interkontinentalnu balističku raketu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tilerson pohvalio uzdržanost Severne Koreje

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2017

Američki državni sekretar Reks Tilerson pohvalio je Severnu Koreju zbog "uzdržanosti" od provokacija i ocenio da bi to moglo da omogući dijalog Pjongjanga i Vašingtona...Tilerson je rekao da Severna Koreja nije lansirala raketu niti je imala slične provokativne mere, nakon što je Savet bezbednosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.