Obama: Indija i SAD da budu najbolji partneri

Izvor: VOA, 27.Jan.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Indija i SAD da budu najbolji partneri

Predsednik SAD je na kraju zvanične posete Indiji rekao da Vašington želi da sarađju sa Nju Delhijem na brojnim poljima, među kojima i suzbijanje siromaštva i modernog ropstva.

Američki predsednik Barak Obama je na kraju trodnevne posete Nju Delhiju rekao da Sjedinjene Države mogu da budu najbolji partner Indiji.

“Zajedno možemo da se suprostavimo trgovini ljudima i da radimo na okončanju >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << modernog ropstva, te da rešavamo hitni globalni problem klimatskih promena”, poručio je predsednik na skupu u indijskoj prestonici.

Takođe je naveo da Vašington želi da sarađuje sa Indijom na suzbijanju siromaštva i daljem industrijskom i tehnološkom razvoju.

Američki predsednik je tokom posete Indiji najavio američke investicije i kredite, u vrednosti od četiri milijarde dolara, dok je sa indijskim premijerom Narendrom Modijem postigao napredak u pogledu dugo odlagane implementacije nuklearnog sporazuma.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.