Na adresi Mađar soa od jutros Slobodni Mađar so

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2016, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na adresi Mađar soa od jutros Slobodni Mađar so

Internet izdanje jedinog lista na mađarskom jeziku u Srbiji "Mađar soa (Magyar Szo) od jutros je preuzeo deo bivših novinara ovog lista, promenili su mu kompletan sadržaj, logo i naziv u "Slobodni Mađar so" (Szabad Magyar Szo).

Na adresi www.magyarszo.com od jutros se mogu naći samo tekstovi bivših glavnih urednika lista Čabe Presburgera i Petera Kokaija i novinara koji su tokom leta dobili otkaz u tom listu - Zoltana Vigija, Žakline Vigi Žoldoš i Kornela Bajtaija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U impresumu je kao vlasnik sajta naveden nekadašnji dopisnik "Mađar soa" iz Vašingtona Tibor Purger, koji je više od dve decenije pisao za ovaj list, a glavni urednik je Zoltan Vigi.

Tekstovi koji su jutros objavljeni na sajtu govore o tome da se list u poslednje vreme "udaljio od objektivnog novinarstva i da se bavi šminkanjem stvarnosti", a ostavljena je i poruka da će "ovaj novi medij nastojati da to koriguje i da bude mesto gde će sloboda govora i štampe doći do izražaja".

Deo redakcije "Mađar soa" organizaovao je tokom leta protest zbog političkih pritisaka na list.

Novinari su tada, zajedno sa stručnom javnošću, upozoravali da list "Mađar so" trpi veliki politički pritisak i cenzuru od strane najjače mađarske stranke u Vojvodini, Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Internet izdanje Mađar so preuzeli bivši novinari lista

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2016

Internet izdanje jedinog lista na mađarskom jeziku u Srbiji "Mađar so" (Magyar Szo) od jutros je preuzeo deo bivših novinara ovog lista, promenili su mu kompletan sadržaj, logo i naziv u "Slobodni Mađar so" (Szabad Magyar Szo)...Na adresi www.magyarszo.com od jutros se mogu naći samo tekstovi bivših...

Nastavak na N1 televizija...

Sajt na novoj adresi

Izvor: Magyar Szó, 23.Okt.2016

Od sada mozete citati Magyar Szo na sajtu www.magyarszo.rs..Internet izdanje lista Magyar Szo od sada mozete citati na novoj adresi www.magyarszo.rs umesto nekadasnje www.magyarszo.com. Umesto dugackog objasnjenja, duzni smo da nasim citaocima kazemo da je Purger Tibor, koji je pre dvadesetpet godina...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.