IPAK SAMO VEŽBA Vojna baza aviona američkog predsednika nije napadnuta

Izvor: Blic, 30.Jun.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IPAK SAMO VEŽBA Vojna baza aviona američkog predsednika nije napadnuta

Američka vazduhoplovna vojna baza u Endrujsu, nadomak Vašingtona, zatvorena je zbog izveštaja da je u toku pucnjava.

Svom osoblju naređeno je da ostanu unutra i pronađu sklonište.

Napadnuta vazduhoplovna baza dom je "Er fors 1", zvaničnog aviona američkog predsednika, a poznata je i kao "Američko vazduhoplovno polje".

Raša tudej javlja da je potpredsednik SAD Džo Bajden trebalo da iz baze Endrujs u podne (po lokalnom vremenu) poleti za Ohajo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
The incident is ongoing at the Malcolm Grow Medical Facility. First responders are on-scene now. All personnel continue to shelter in place

Incident se odvija u medicinskom centru vojne baze, potvrđuju vlasti.

Napadač se trenutno zabarikadirao na trećem spratu medicinskog centra, prenose novinari vojnog časopisa "Zvezde i pruge".

Developing: Scene at #JointBaseAndrews shows people walking w/ their hands up after reports of active shooter. pic.twitter.com/6jTTHRQwg6

Pojavile su se i određene sumnje da li je u pitanju stvarna situacija ili deo današnje vežbe. Zvaničnici iz baze kažu da je poziv za traženje skloništa stigao tokom vežbe, ali da je izveštaj stvaran.

- Reagujemo na prijavu da je u pitanju stvarni napadač. Poziv jeste stigao tokom vežbe, ali ga tretiramo kao stvarnog i do sada nema daljih informacija - rekao je portparol vojne baze.

Uskoro opširnije...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.