Google odbio zahtjeve za zaborav

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2014, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google odbio zahtjeve za zaborav

VAŠINGTON - Google je od maja odbio više od polovine zahtjeva za pravo na digitalnu zaborav koje omogućava licima da ukidaju određene rezultate pretraga stranica sa podacima o njima, a koji više nisu relevantni, pokazali su rezultati istraživanja instituta Reputation VIP.

Ti zaključci zasnovani su na uzorku od 15.000 URL poslatih tom pretraživaču, među kojima je 7.085 dobilo odgovor.

Motivi za odbijanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su različiti, objavio je danas francuski dnevnik Figaro u svom veb izdanju.

Google, kako je objavio institut Reputation VIP, odbija na prvom mjestu da u nekim "osjetljivim slučajevima "ukida rezultate pretraga kod stranica ako se odnose na profesionalni život veb korisnika koji je poslao zahtjev.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.