Bernard Hopkins svetski šampion u 49. godini

Izvor: Beta, 20.Apr.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bernard Hopkins svetski šampion u 49. godini

BEOGRAD, 20. aprila 2014. (Beta) - Amerikanac Bernard Hopkins postao je najstariji bokser koji je ujedinio titule svetskog šampiona, pošto je podeljenom odlukom sudija u Vašingtonu u noći izmedju subote i nedelje pobedio Kazahstanca Bejbuta Šumenova i svojoj tituli u teškoj kategoriji u verziji IBF dodao i titulu u WBA verziji.

Hopkins, koji ima 49 godina, od dvojice sudija dobio je ocene 116:111, dok je jedan sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << presudio u korist 30-godišnjeg Šumenova, 114:113.

Hopkins, koji je u 11. rundi posle udarca desnom rukom poslao Šumenova na pod, tako je ostvario 55. pobedu u karijeri, od kojih 32 nokautom, a ima i šest poraza i dve nerešene borbe. On je karijeru počeo 1988. godine.

Šumenov je pretrpeo drugi poraz u karijeri, a ima 14 pobeda.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bernard Hopkins je najstariji bokserski šampion!

Izvor: Sportske.net, 20.Apr.2014

Amerikanac Bernard Hopkins postao je najstariji bokser koji je ujedinio titule svetskog šampiona!

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.