Amerikanci već krenuli u kopnenu ofanzivu na ID? / VIDEO

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci već krenuli u kopnenu ofanzivu na ID? / VIDEO

Vašington -- Pripadnici američkih specijalnih snaga su primećeni u severnom delu Sirije kao pripadnici kurdskih milicija u borbi protiv Islamske države.

Kako prenose svetski mediji, fotograf agencije Frans pres je fotografisao Amerikance koji se bore u selu Fatisa, oko 50 kilometara udaljenom od Rake, nezvanične prestonice džihadista i glavne mete kako američkih, tako i ruskih vazdušnih udara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kurdske milicije na tom području pružaju podršku u kopnenoj ofanzivi Demokratskim snagama Sirije, a u njima ratuju i američki državljani, koji ne nose oznake svoje države, već su snimljeni u kurdskim uniformama.

Sirijska opozicija je krenula u ofanzivu na Raku nakon tajne posete američkog generala Džozefa Vogela, koji, kao i zvanični Vašington, uporno tvrdi da su američki vojnici tamo samo da bi “pomogli i savetovali lokalne borce“.

"Vašington post" je potvrdio spekulacije da se radi o Amerikancima i objavio da su oni snimljeni kako rukuju bacačem granata tipa MK 47, koji je specijalizovano oružje američkih specijalnih jedinica.

Prema fotografu agencije Frans pres, u selu Fatisa nalazi se više desetina američkih vojnika, a Bela kuća je priznala da na teritoriji Sirije deluje oko 300 operativaca.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obučeni kao Kurdi: Amerikanci u kopnenoj ofanzivu na ID? (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2016

Pripadnici američkih specijalnih snaga su primjećeni u sjevernom dijelu Sirije kao pripadnici kurdskih milicija u borbi protiv Islamske države...Kako prenose svjetski mediji, fotograf agencije Frans pres je fotografisao Amerikance koji se bore u selu Fatisa, oko 50 kilometara udaljenom od Rake, nezvanične...

Nastavak na Nezavisne Novine...

VIDEO: Ameri već krenuli u kopnenu ofanzivu u Siriji?

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2016

Pripadnici američkih specijalnih snaga su primećeni u severnom delu Sirije kao pripadnici kurdskih milicija u borbi protiv Islamske države, javljaju agencije...Kako prenose svetski mediji, fotograf agencije Frans pres je fotografisao Amerikance koji se bore u selu Fatisa, oko 50 kilometara udaljenom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.