Skaj njuz: Ukrajina veliko tržište ilegalnog oružja

Izvor: RTS, 14.Avg.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skaj njuz: Ukrajina veliko tržište ilegalnog oružja

Britanska televizija "Skaj njuz" izveštava da je Ukrajina postala veliko tržište ilegalnog oružja, koje se uhodanim kanalima kasnije prodaje u Zapadnoj Evropi i na Bliskom istoku.
Donosimo iz Ukrajine oružžje i municiju, koliko vam god treba, rekao je jedan od pripadnika oružane mafije novinaru Skaj njuza, koji je uspeo da se poveže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa rumunskim trgovcima oružjem.

"Prodaje se sve i svakome ko možže da plati i, naravno, nikoga ne zanima poreklo novca. Možžete biti pljačkašš banke, masovni ubica ili terorista. Čak ne morate da idete na rumunsko-ukrajinsku granicu. Uhodanim kanalima sve to za nevelik novac stižže na ruke naručiocima u Zapadnoj Evropi i na Bliskom istoku", navodi Skaj njuz.
ŠŠipražžje i ššume na granicama su odličan ambijent za transport, a nikakvu prepreku ne predstavlja ni Crno more.
Po svemu sudeći, ilegalna trgovina oružjžem ima veću propusnost ka EU nego migranti, ocenjuje novinar Skaj njuza, a prenosi Politika.
Kako tvrde zapadni mediji, uključene su sve držžave koje okružžuju Ukrajinu, a članice su EU.
Pored Rumunije kao najvažžnije baze, tajni arsenali idu u Poljsku, Slovačku i Mađarsku i dalje ka zapadnim članicama, završšavajući u rukama terorista.
Novinaru britanske televizije trebalo je izvesno vreme da se povežže s rumunskim trgovcima oružžjem i da pogleda u otvoren gepek prepun svega ššto se možže naći u blizini svake ratne zone.
U reportažži Skaj njuza trgovici oružjem kažžu da su najtražženije automatske pušške AK-47, poznate kao „kalaššnjikovi”, odličnog kvaliteta, a mogu se naći i sasvim novi. Ima i poluautomatskih i lovačkih puššaka, pišštolja.
Poslovi su podeljeni jasno određenom granicom, kao među kartelima droge - tačno se zna ko ššta sme da radi.
Ako vam ovo iz gepeka na rumunsko-ukrajinskoj granici nije dovoljno ubojito, a imate i višše novca, povezaće vas sa viššim nivoom - krijumčarima granata, eksploziva, raketnih bacača i, naravno, niko vam neće reći ko je veza u Ukrajini, kaže novinar Skaj njuza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.