Proruske snage zauzele Jaltu i još tri mesta; Donjeck: Atentat na premijera DNR

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2014, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proruske snage zauzele Jaltu i još tri mesta; Donjeck: Atentat na premijera DNR

Ukrajinski borbeni avion suhoj 25 oboren je uz pomoć ruskog protivvazdušnog sistema na istoku Ukrajine, gde se ukrajinske snage bore sa proruskim aktivistima, saopštila je danas ukrajinska vojska. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da su satelitski snimci, koji navodno pokazuju kako ruske snage ulaze u Ukrajinu, zapravo uzeti iz kompjuterske igrice.Kijev se nada da će ga Evropska unija podržati i odlučno delovati u vezi situacije na jugoistoku Ukrajine, rekao je predsednik Ukrajine Petro Porošenko nemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom razgovoru.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Oboren ruski avion

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ODLUČUJUĆA BITKA: Ako padne Marijupolj, pada vojska Ukrajine!

Izvor: Kurir, 31.Avg.2014

Stanovnici grada na Azovskom moru, uporišta vojske iz Kijeva, strahuju od ruske invazije, dok su prorusi sravnili Novosvitlivku..KIJEV - Bitka za Marijupolj, strateški važan grad na istoku Ukrajine, koji su u petak već opkolile snage proruskih separatista i spremaju se da svakog trenutka udare na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.