Porošenko: Za jedinstvenu Ukrajinu 100% građana

Izvor: BKTV News, 27.Nov.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Za jedinstvenu Ukrajinu 100% građana

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je na prvoj sednici novog parlamenta da 100 odsto Ukrajinaca podržava ideju jedinstvene države bez federalizacije.

„To su naše želje onima na istoku ili zapadu koji savetuju federalizaciju“, rekao je Porošenko sarkastično, a preneo Rojters.
Porošenko je, takođe, rekao da je umešanost Rusije u konflikt na istoku Ukrajine ohrabrio Ukrajince da podrže >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ideju budućeg članstva svoje države u NATO.
Ukrajinski predsednik se u svom govoru založio da se na čelu nove kancelarije za borbu protiv korupcije nađe stranac, preneo je AFP.
„Predlažem pozivanje osobe izvan Ukrajine na ovo mesto. Ta osoba će imati jednu prednost – odsustvo veza sa ukrajinskom političkom elitom“, rekao je Porošenko.
„Niko ko je kum ili nečije dete ili nečiji rođak ili brat. Tehnokrata pođednako udaljen od svih političkih snaga kojima mi svi verujemo i koji će demonstrirati efikasnost našeg delovanja“, dodao je Porošenko, ne navodeći nijednog pojedinca.
Ukrajinska nova koaliciona vlada postavila je ambiciozan program reformi u nastojanju da impresionira međunarodne lidere, obnovi posrnulu ekonomiju i iskoreni upornu korupciju.
Porošenko, jedan od nekolicine milijardera u Ukrajini, podržao je u oktobru zakone protiv korupcije, koja je bila centralna tema izborne kampanje njegovog proevropskog bloka.
Andrij Marusov iz ukrajinske kancelarije organizacije Transparensi internešenel smatra da bi Porošenkove incijative mogle da budu poslednja šansa za Ukrajinu.
Ukrajina je u Indeksu percepcije korupcije zauzela 144 mesto od 177 država.
Izvor: tanjug
The post Porošenko: Za jedinstvenu Ukrajinu 100% građana appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.