OSLOBOĐENA NAĐA SAVČENKO: Ukrajina zamenila s Rusijom zarobljenike

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSLOBOĐENA NAĐA SAVČENKO: Ukrajina zamenila s Rusijom zarobljenike

Ukrajinski pilot Nađa Savčenko, koja je u Rusiji bila osuđena na 22 godine zatvora, oslobođena je danas i nalazi se u avionu kojim će biti vraćena u Ukrajinu, izjavio je jedan neimenovani ukrajinski zvaničnik.

- Oni se vraćaju - rekao je on, potvrdivši da se Savčenkova zaista nalazi u avionu za Ukrajinu, preneo je Rojters.

Ruske vlasti su pustile Savčenkovu na slobodu u zamenu za dvojicu ruskih državljana >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji su se nalazili u zatvoru u Ukrajini.

Ukrajinska vlada je pomilovala dvojicu ruskih zarobljenika kako bi oni bili zamenjeni za Savčenkovu, a u tu svrhu je ukrajinski predsednik Petro Porošenko poleteo za ruski grad Rostov na Donu, gde je trebalo da se obavi razmena.

Ruske agencije su navele da su se u avionu zajedno sa Porošenkom nalazila i dvojica ruskih zarobljenika.

Foto: AP/Tanjug

Savčenkova je u Rusiji osuđena na 22 godine zatvora zbog učešća u ubistvu dvojice ruskih novinara.

Ona je zamenjena za dva ruska državljana, Jevgenija Jerofejeva i Aleksandra Aleksandrova, koje je u aprilu sud u Kijevu osudio na 14 godina zatvora zbog terorističkih aktivnosti.

I Jerofejev i Aleksandrov, za koje Kijev tvrdi da su ruski vojnici, negiraju zločine za koje su osuđeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savčenko razmenjena, stigla u Kijev

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas dekret o pomilovanju ukrajinskog pilota Nađe Savčenko koja je, posle oslobađanja, stigla u Kijev..."Predsednički avion sa ukrajinskim herojem Nađom Savčeno je sleteo", objavio je na Tviteru ukrajinski predsednik Petro Porošenko...Ruske vlasti su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.