Novac obezbeđen – Elena ide na drugu transplantaciju

Izvor: RTS, 26.Maj.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac obezbeđen – Elena ide na drugu transplantaciju

Osmogodišnja Elena Rakić iz Kosovske Mitrovice otputovaće u nedelju u Ukrajinu na operaciju transplantacije matičnih ćelija koja joj je neophodna zbog usporenog psihomotornog razvoja.
Novac za transplantaciju, deset i po hiljada evra, obezbeđen je angažovanjem Slavka Simića, predsednika Srpske liste.
Elenina majka Ivana kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je novac koji je uplaćen u poslednjem trenutku šansa za drugu transplantaciju matičnih ćelija.
"Ovo je bila najznačajnija pomoć, zato što je to najveći deo troškova, deset i po hiljada evra je samo transplantacija, za sve drugo čovek se nekako snalazi. Hvala i našim građanima koji su sve ove godine uz nas i moju Elenu koja je jednim delom, zahvaljujući njima možda pokazala najbolje rezultate", rekla je majka Elene Rakić.
Dodaje da lekari u Kijevu smatraju da Elena mora da prođe tri operacije, da bi to moglo biti za nekih deset meseci, te da su prognoze da bi nakon toga ona bila sasvim zdravo dete.
Govoreći o razlozima zbog koji je pomogao da se sakupi novac za pomoć Eleni Rakić, Simić ističe da njegovo gotovo dvomesečno zalaganje preko Ministarstva zdravlja da se prikupe sredstva za lečenje u Ukrajini ne treba da bude nikakva senzacija niti podvig već poziv svim ljudima koji imaju mogućnosti i uticaja da pomognu našoj bolesnoj deci.
"Nemam dilemu kada su naša deca u pitanju da pomognem njima i njihovim porodicama. Rakići su imali problema da dobiju neophodna sredstva jer administracija i komisija preko koje se odobravaju sredstva za lečenje bolesne dece dva puta nije odlučivala u njihovu korist. Pokušao sam papirološki to da sredim u što kraćem roku jer se termin za terapijsko lečenje bližio. Elenina porodica i ja smo puna dva meseca kucali na razna vrata dok nismo uspeli", rekao je Simić.
Izrazio je nadu da će lečenje uspeti, a zahvalio je i kosovskom Ministarstvu zdravlja na razumevanju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.