Naoružavanje Ukrajine znači nuklearni rat

Izvor: RTS, 02.Sep.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naoružavanje Ukrajine znači nuklearni rat"

Nekadašnji predsednik Poljske i dobitnik Nobelove nagrade za mir Leh Valensa, rekao je da bi evropska vojna pomoć Ukrajini mogla da dovede do nuklearnog sukoba Rusije i NATO.

Valensa je, upitan da li Evropska unija treba da šalje oružje Ukrajini i pomogne joj u borbi protiv proruskih snaga na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajine, rekao novinarima da bi "to moglo da izazove nuklearni rat", prenosi Tanjug.

"Nuklearno oružje imaju i Rusija i NATO. Da li onda moramo da se međusobno uništimo", upitao je Valensa.

"Zbog toga EU nastavlja da ponavlja - ne budite ludi. Zbog toga se ona mnogo ne uključuje" u taj konflikt, rekao je Valensa.

Evropska unija, podsetio je AFP, u subotu se saglasila da Rusiji zavede nove sankcije ukoliko Moskva ne promeni svoje ponašanje u Ukrajini, a nakon što je Kijev saopštio da se ruski vojnici bore zajedno sa promoskovskim pobunjenicima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Valensa: Naoružavanje Ukrajine znači nuklearni rat

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2014, 11:47

Nekadašnji predsednik Poljske i dobitnik Nobelove nagrade za mir Leh Valensa, rekao je da bi evropska vojna pomoć Ukrajini mogla da dovede do nuklearnog sukoba Rusije i NATO...Valensa je, upitan da li Evropska unija treba da šalje oružje Ukrajini i pomogne joj u borbi protiv proruskih snaga na istoku...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.