Lugansk bez struje i vode

Izvor: Cafe.ba, 02.Sep.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lugansk bez struje i vode

Grad Lugansk, na istoku Ukrajine, ostao je bez struje i vode, a funkcionalna je samo jedna bolnica, saopštila je danas Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju /OEBS/.

"Voda za piće dijeli se iz cisterni", saopštila je posmatračka misija ove organizacije u redovnom dnevnom izvještaju o situaciji u Ukrajini.

Zvaničnici ukrajinskog Ministarstva za vanredne situacije rekli su misiji OBES-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << da je u Lugansku ostalo samo 250.000 ljudi od 420.000 stanovnika koliko je grad imao prije početka sukoba, prenio je Itar-tas.

U izvještaju se navodi da bi Lugansk mogao da se suoči sa potencijalnom humanitarnom katastrofom jer je granatiranje oštetilo gradski vodovod.

"Ukoliko problem ne bude riješen u roku od nekoliko sedmica, moglo bi se dogoditi zagađenje rezervoara sa vodom", navodi se u dokumentu.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

OEBS: Lugansk je na ivici humanitarne katastrofe

Izvor: Vostok.rs, 03.Sep.2014, 10:05

03.09.2014. -..Lugansku preti humanitarna katastrofa, jer su usled napada uništeni vodovodni sistemi u gradu. Do tog zaključka su došli učesnici specijalne posmatračke misije OEBS. Posmatrači su posetili Lugansk i uverili se da u gradu nema vode i struje, da radi samo jedna bolnica. Ispostavilo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.