Lavrov: Uskoro sastanak ruskih i američkih predstavnika za Ukrajinu

Izvor: Blic, 08.Avg.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Uskoro sastanak ruskih i američkih predstavnika za Ukrajinu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da će se američki specijalni predstavnik za Ukrajinu Kurt Voker uskoro sastati sa ruskim kolegom Vladislavom Surkovim.

Lavrov, koji je nešto ranije o ukrajinskoj krizi i drugim međunarodnim pitanjima razgovarao sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, nije ništa rekao kada bi se Voker mogao sastati sa Surkovim.

Šef ruske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakao je da ga je Tilerson tokom razgovora održanog na marginama konferencije u Manili pitao o ruskim mjerama preduzetim kao odgovor na novu rundu sankcija koje je Vašington uveo Moskvi.

- On je prvenstveno bio zainteresovan za detalje o odlukama koje smo doneli kao odgovor na nove antiruske sankcije - dodao je Lavrov.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.