Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Mar.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Rusija napravila veliku grešku

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi poručio je da je celom svetu potrebno da Rusija i SAD imaaju dobre odnose.

On je dodao da zbog toga što to nije tako, Evopa plaća ekonomske posledice svega toga.

Komentarišući krizu u Ukrajini, Kirbi je rekao da je Rusija napravila veliku grešku kada je pripojila svog suseda i "podgrejala građanski rat u istočnom delu Ukrajine".

"Bio sam zaprepašćen ubistvom Borisa Nemcova jer je prva reakcija iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Moskve bila da je to provokacija nekoga iz Ukrajine, a meni je jako teško da u to poverujem", poručio je Kirbi na panelu "Prelivanje geopolitike na ekonomiju" na Kopaonik biznis forumu 2015.

Šef Delegacije Srbije u EU Majkl Devenport, govoreći o izgledima za rešavanje krize u Ukrajini, izjavio je da je potrebno insistirati na potpisivanju drugog sporazuma iz Minska o prekidu vatre, ali i slanju većeg broja posmatrača u okviru Misije OEBS-a.

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm podvukao je da su odnosi između EU i Rusije od centralnog značaja.

"Na sve utiču odnosi između EU i Rusije i zato je ova kriza jako loša za nas i ti odnosi se veoma pogoršavaju posle ove krize. EU, Dfrancuska i Nemačka daju sve od sebe da se situacija u Ukrajini poboljša", rekao je Vilhelm.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kirbi: EU plaća ekonomske posledice krize u Ukrajini

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2015

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi poručio je danas da je celom svetu potrebno da Rusija i SAD imaaju dobre odnose, a da zbog toga što to nije tako, Evopa plaća ekonomske posledice svega toga...Komentarišući krizu u Ukrajini, Kirbi je rekao da je Rusija napravila veliku grešku kada je pripojila...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.