Kina: Sankcije Rusiji samo pogoršavaju situaciju

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Sankcije Rusiji samo pogoršavaju situaciju

Za krizu u Ukrajini neophodno je pronaći političko rešenje, a sankcije EU protiv Rusije samo pogoršavaju situaciju, saopštilo je u ponedeljak kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusija i Kina nastavljaju saradnju: Vladimir Putin i Si Đinping

 

"Sankcije ne mogu pomoći u rešavanju ukrajinskog problema. Naprotiv, one mogu da stvore nove komplikovane probleme. U EU postoje različiti stavovi o sankcijama protiv Rusije", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je porparol Ministarstva Ćin Gang.

 

Prioritet je da sve strane "pokažu uzdržanost i ne vrše akcije koje bi mogle da dovedu do eskalacije nasilja i pogoršanja neslaganja", rekao je kineski zvaničnik.

 

On je dodao da Kina poziva na momentalan prekid vatre u Ukrajini i na traganje za političkim rešenjem krize, preneo je Itar-tas.

 

On je rekao da se Peking nada da će predstojeći sastanak Rusije, Ukrajine i OEBS-a o ovoj krizi biti uspešan.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.