Keri: Kijev spreman na prekid vatre

Izvor: B92, 29.Jul.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Kijev spreman na prekid vatre

Vašington, Moskva -- Šef diplomatije SAD Džon Keri kaže da su se vlasti u Kijevu saglasile da prekinu vatru u jugoistočnim regionima i da su spremne za dijalog sa proruskim snagama.

Keri je tu izjavu dao nakon sastanka s ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Pavelom Klimkinom, prenela je ruska agencija Itar-Tas.

Agencija Rojters je javila da su Keri i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarali telefonom i saglasili se da borbe u blizini mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine treba da budu prekinute, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Lavrov i Keri "saglasili su se o potrebi strogog ispunjavanja rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojoj se traži medjunarodni i nezavisan karakter istrage, kao i prestanak borbi u oblasti gde se nalaze ostaci aviona", navedeno je u saopštenju.

Rusija je ranije danas zatražila da Kijev zaustavi rat protiv Ukrajinaca na istoku zemlje i pozvala Zapad da izvrši uticaj na vlasti u Kijevu koje su otišle predaleko.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri: Ukrajinske vlasti spremne za prekid vatre

Izvor: Akter, 29.Jul.2014

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je danas da su se ukrajinske vlasti saglasile da prekinu vatru u jugoistočnim regionima i da su spremne za dijalog sa proruskim snagama

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.