Humanitarni konvoj krenuo iz Rusije u Ukrajinu

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni konvoj krenuo iz Rusije u Ukrajinu

Još jedan konvoj sa humanitarnom pomoći za građane Ukrajine krenuo je danas iz Noginska, u blizini Moskve, ka regionu Rostova, na istoku Ukrajine, saopštilo je zvaničnik iz ruskog Ministarstva za hitne slučajeve.

- Oko 60 kamiona krenulo je jutros iz moskovskog regiona sa konzerviranim namirnicama, šećerom, staklom i materijalom za popravku krovova - izjavio je zamenik šefa Nacionalnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za upravljanje u kriznim situacijama Oleg Voronov, preneo je Tass.

Zamenik ruskog minsitra za hitne situacije Vladimir Stepanov izjavio je novinarima početkom nedelje da će osmi konvoj koji Rusije šalje u Ukrajinu isporučiti 1.000 tona humanitarne pomoći. Od sredine avgusta do sredine novembra Rusija je uputila u Ukrajinu sedam konvoja sa 8.000 tona humanitarne pomoći u Donjeck i Lugansk, na istoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.