Gas zavrnut Ukrajini, ali ne i Srbiji

Izvor: Kurir, 03.Jul.2015, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gas zavrnut Ukrajini, ali ne i Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je, i pored novonastale situacije i informacije da je obustavljena isporuka prirodnog gasa za Ukrajinu, obezbeđeno redovno i sigurno snabdevanje kupaca. Tačnije, nije došlo ni do kakvog prekida u isporukama gasa za Srbiju, saopštio je „Srbijagas“.

- Prema informacijama koje su do sada objavljene, može se zaključiti da će isporuke gasa preko Ukrajine za sve klijente ruske kompanije „Gasprom“ u Evropi i Turskoj biti nastavljene u punom obimu i u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa ranije potpisanim ugovorima, a da se prekid isporuka odnosi samo na Ukrajinu - navedeno je u saopštenju državne gasne kompanije. Iz „Srbijagasa“ poručuju i da su u „stalnim kontaktima“ kako sa ruskim partnerima tako i sa Energetskom zajednicom, a sve sa ciljem obezbeđenja redovnog i stabilnog snabdevanja tržišta Srbije prirodnim gasom.

Ruska energetska kompanija „Gasprom“ saopštila je 1. jula da je u potpunosti obustavila isporuku gasa Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.